Internationaal presenteren

Internationaal presenteren met high impact

Doel en inhoud

Het houden van een vlotte en overtuigende presentatie is van cruciaal belang bij het zakendoen. Veel mensen vinden presenteren in eigen taal en in eigen land al eng, laat staan om een presentatie te geven in een andere taal en voor een publiek met andere culturele achtergrond(en). U hebt dan misschien een mooi product/dienst of prachtige plannen, maar als u dat niet goed weet te presenteren dan komt u vaak niet verder. Het gaat dan niet alleen om de inhoud maar ook om de verpakking (= hoe u iets presenteert).

Het gaat bij het verpakken en presenteren in een ander land (met een andere cultuur) er vaak anders aan toe dan zoals u gewend bent. Het is een kunst om een klant of samenwerkingspartner die andere culturele normen en waarden heeft goed te overtuigen van wat u hem/haar te bieden hebt. Het goed spreken van de taal (lokaal of Engels) is meestal niet voldoende om een succesvolle presentatie te geven. Kennis van (inter)culturele aspecten (zoals hiërarchie, non-verbale communicatie, tijdsbeleving etc) zijn even belangrijk. Tijdens deze training zal er aandacht besteed worden aan verschillen facetten van internationaal presenteren.

Onderwerpen die o.a. aan bod zullen komen zijn:

  • Belangrijke modellen en theoretische kaders m.b.t. internationaal presenteren
  • Doelstelling en doelgroep bij het presenteren: wat wil je bereiken? Aan wie presenteer je? Wat zijn hun verwachtingen? Anticiperen op de reactie van het publiek en omgang met lastige vragen
  • De belangrijkste fasen van het presenteren: van voorbereiding tot houden van de presentaties
  • De (inter)culturele dimensies van internationaal presenteren (o.a. verbale en non-verbale communicatie).

Resultaat

Na het volgen van deze training heeft de deelnemer:

  • Uitgebreide kennis van het fenomeen internationaal presenteren (o.a. de stijlen en techniek van presenteren)
  • Kennis en begrip van de interculturele dimensie van internationaal presenteren
  • Overzicht van de praktische aspecten van internationaal presenteren (tijd, locatie, techniek)
  • Het vermogen om nog zelfverzekerder, overtuigender en relaxter een internationale presentatie te houden.

Voor wie

Deze training is geschikt voor een ieder die zijn/haar presentatievaardigheid een internationale dimensie wil geven. De training is vooral interessant voor CEO’s, (sales)managers, accountmangers, medewerkers van internationaal opererende bedrijven en organisaties die voor hun werk vaak presentaties geven aan buitenlandse klanten en partners in Nederland of in het buitenland.

Duur en locatie van de training

De training kan zowel individueel als in groepsverband worden gevolgd. Duur van de training is afhankelijk van uw vraag en leerdoel. Wij bieden trainingen van 1 dag tot een hele week. We hebben verschillende trainingslocaties verspreid over het hele land (o.a. in Den Haag – Utrecht  – Amsterdam – Rijswijk – Eindhoven – Zwolle). Indien gewenst kan de training ook in-company of digitaal (online) plaatsvinden.

Werkwijze

Na uw aanmelding nemen we z.s.m. contact met u op. In een kort (telefonisch/video) intakegesprek bespreken we dan wat uw leerdoelen en wensen zijn. In overleg met u bepalen we wat de inhoud, duur en planning van een training wordt.

Certificaat

Deelnemers krijgen na afloop van de training een certificaat uitgereikt.

Interesse?

Nu inschrijven Of voor meer informatie mail ons: info@accentic.nl