maandag, 24 juni 2024
NederlandsEnglish

Internationaal netwerken

Internationaal Netwerken

Inhoud

We leven in een wereld waarin zakelijk netwerken en het beschikken over de goede/juiste contacten steeds belangrijker worden.  Het fenomeen netwerken en hebben van een goede ‘netwerk’ komt in veel landen voor.

Zo wordt er in China gesproken van Guanxi, in Midden-Oosten Wasetta, in Turkije Balante en in Rusland Blat. Het gaat daarbij steeds om het hebben van goede contacten (kruiwagens) waarmee je makkelijker ergens binnen kunt komen. Maar hoe dat je dat in de praktijk? Voor sommigen is het netwerken al in eigen land/cultuur een uitdaging. In het buitenland kan dit nog lastiger verlopen onder andere door taal- en cultuurverschillen (o.a. andere omgangsvormen en zakelijke etiquetten). Het binnenkomen van een ‘netwerk’ wordt dan erg lastig.

Hoe kunt dan wel effectief internationaal netwerken en de makkelijker en sneller de juiste netwerken binnenkomen? Door te beschikken over de juiste netwerkvaardigheden, is ons kort antwoord daarop. Daar begint het namelijk mee. Deze training/workshop is bedoeld om u die vaardigheden te geven.
De volgende onderwerpen zullen o.a. aan bod komen:

 • De basis van het netwerken en internationaal netwerken (online, off-line en hybride)
 • De theoretische kaders en modellen rondom (internationaal) netwerken
 • Diverse fasen van internationaal netwerken: van het eerste contact tot het verder opbouwen en onderhouden van je netwerk
 • De (inter)culturele dimensies van internationaal netwerken
 • Praktische aspecten van internationaal netwerken met tips en tricks.

 

Resultaat

Na het volgen van deze training heeft de deelnemer:

 • Uitgebreide kennis van het fenomeen netwerken
 • Kennis en begrip van de culturele dimensies van internationaal netwerken
 • Kennis en inzicht in diverse fasen van internationaal netwerken
 • Inzicht in diverse soorten netwerken (o.a. online en off-line en hybride netwerken)
 • Inzicht in verschillende technieken en tactieken m.b.t. internationaal netwerken
 • Overzicht van de praktische aspecten van internationaal netwerken (hoe ga je te werk?)
 • Het vermogen om nog succesvoller, effectiever en relaxter internationaal te netwerken.

Voor wie

Professionals die in eigen land of internationaal te maken hebben met klanten en (zaken)partners die andere/diverse culturele achtergronden hebben. En daarvoor een goed netwerk en relatie moeten gaan opbouwen en onderhouden.

 

Werkwijze

We nemen na uw aanmelding voor een (maatwerk) training of workshop altijd eerst contact met u op. In een (telefonisch/video) intakegesprek bespreken we wat uw wensen en leerdoelen zijn. Vervolgens bepalen we samen de inhoud, duur en planning van een training/workshop. Onze maatwerk trainingen/workshops zijn interactief: het accent ligt op de werkpraktijk van de deelnemer(s) waarbij wordt gewerkt met cases, rollenspelen en audiovisueel materiaal. Onze klanten waarderen deze werkwijze als zeer positief omdat ze naast het verkrijgen van theoretische kennis en inzichten, vooral aan de slag gaan met de toepassing daarvan op hun werkpraktijk.

U kunt bij ons zowel individueel als in groepsverband een training/workshop volgen. Dat kan live, digitaal, incompany of in hybride vorm.
De duur en de kosten van een training/workshop zijn afhankelijk van uw vraag en leerdoel. Wij adviseren u graag daarbij.

 

Certificaat

Deelnemers die een (maatwerk) training bij ons volgen krijgen een certificaat uitgereikt. Daarmee kunnen ze laten zien dat ze CQ-proof en CQ-gecertificeerd zijn.

 

Meld u aan!
Leave this field blank
Internationaal netwerken

Actuele trainingen & workshops

Effectief communiceren en zakendoen in Midden-Oosten

19 april 2024 – Den Haag
10.00 - 17.00

Inhoud Het communiceren en zakendoen in Midden-Oosten (MO, inclusief Golfregio)) gaat heel anders dan wat u in Nederland gewend bent. Zo zijn mensen daar erg gehecht aan persoonlijke relaties en indirecte wijze van communiceren. Afspraken die in eens geen doorgang...

lees meer

Interculturele communicatie en (inter)culturele sensitiviteiten

26 april 2024 - Den Haag
10:00 - 17:00

Interculturele communicatie en omgaan met (inter)culturele sensitiviteiten zijn cruciaal in onze multiculturele samenleving. De komst van de vele nieuwkomer in Nederlandse, vooral vluchtelingen en arbeidsimmigranten, wordt door velen gezien als een verrijking voor de samenleving. Echter, er zijn ook veel uitdagingen en issues die de komst van deze nieuwkomers met zich meebrengen waar u wellicht ook in uw dagelijks werkpraktijk mee te maken hebt, zoals taal en cultuurverschillen.

lees meer

Succesvol Internationaal Onderhandelen

3 mei 2024 – Den Haag
10.00 - 17.00

Inhoud Na het leggen van de eerste contacten en het voeren van verkennende gesprekken met een buitenlandse klant of counterpart komt er een moment dat u gaat onderhandelen over allerlei zaken, zoals de prijs, leveringsvoorwaarden, het opzetten van een...

lees meer

Wat zeggen onze klanten over ons:

Deel deze pagina