vrijdag, 01 december 2023
NederlandsEnglish

Internationalisering

Internationalisering: wat komt er bij kijken?

We leven in een wereld die door globalisering steeds meer naar elkaar toe groeit. We werken, studeren, reizen zelf steeds meer in het buitenland. Of omgekeerd hebben we in ons eigen land te maken met immigranten, vluchtelingen en kenniswerkers.

Internationalisering biedt veel (nieuwe) kansen en mogelijkheden. Als commercieel bedrijf kunt verschillende motieven en voordelen hebben van de internationalisering, o.a. marktgroei, risico-verspreiding en meer winst.

Als een non-profitorganisatie bent u misschien niet per se op zoek naar winstmaximalisatie maar wilt/moet u samenwerkingsrelaties aangaan om kennis op te bouwen of omdat u onderdeel wilt uitmaken van een internationaal netwerk of uw belangen veilig te stellen.

Maar wat komt er allemaal kijken als u internationaal gaat? Heeft u goed nagedacht over de stappen die nodig zijn om succesvol te internationaliseren? Heeft u bijvoorbeeld al een internationaliseringsplan, -strategie met duidelijke doelstelling en deliverables?

We hebben inmiddels veel ondernemers, bedrijven en organisaties geholpen bij het succesvol realiseren van hun internationaliseringsplannen en -ambities.

Wellicht kunnen wij ook voor u iets betekenen? Neemt u gerust contact met ons op.

Internationalisering

Actuele trainingen & workshops

Treffend communiceren en omgaan met Oekraïeners

27 oktober 2023 - Den Haag
10:00 - 17:00

Inhoud Het communiceren en omgaan met mensen uit Oekraïne kan heel delicaat zijn. Onder meer omdat de Oekraïense taal- en cultuur anders is dan de Nederlandse cultuur maar ook door de bijzondere omstandigheden waardoor veel Oekraïners recentelijk in Nederland zijn...

lees meer

Interculturele communicatie en (inter)culturele sensitiviteiten

10 november 2023 - Den Haag
10:00 - 17:00

Interculturele communicatie en omgaan met (inter)culturele sensitiviteiten zijn cruciaal in onze multiculturele samenleving. De komst van de vele nieuwkomer in Nederlandse, vooral vluchtelingen en arbeidsimmigranten, wordt door velen gezien als een verrijking voor de samenleving. Echter, er zijn ook veel uitdagingen en issues die de komst van deze nieuwkomers met zich meebrengen waar u wellicht ook in uw dagelijks werkpraktijk mee te maken hebt, zoals taal en cultuurverschillen.

lees meer

Wat zeggen onze klanten over ons:

Deel deze pagina