zondag, 26 mei 2024
NederlandsEnglish

Internationalisering

Internationalisering: wat komt er bij kijken?

We leven in een wereld die door globalisering steeds meer naar elkaar toe groeit. We werken, studeren, reizen zelf steeds meer in het buitenland. Of omgekeerd hebben we in ons eigen land te maken met immigranten, vluchtelingen en kenniswerkers.

Internationalisering biedt veel (nieuwe) kansen en mogelijkheden. Als commercieel bedrijf kunt verschillende motieven en voordelen hebben van de internationalisering, o.a. marktgroei, risico-verspreiding en meer winst.

Als een non-profitorganisatie bent u misschien niet per se op zoek naar winstmaximalisatie maar wilt/moet u samenwerkingsrelaties aangaan om kennis op te bouwen of omdat u onderdeel wilt uitmaken van een internationaal netwerk of uw belangen veilig te stellen.

Maar wat komt er allemaal kijken als u internationaal gaat? Heeft u goed nagedacht over de stappen die nodig zijn om succesvol te internationaliseren? Heeft u bijvoorbeeld al een internationaliseringsplan, -strategie met duidelijke doelstelling en deliverables?

We hebben inmiddels veel ondernemers, bedrijven en organisaties geholpen bij het succesvol realiseren van hun internationaliseringsplannen en -ambities.

Wellicht kunnen wij ook voor u iets betekenen? Neemt u gerust contact met ons op.

Internationalisering

Actuele trainingen & workshops

Effectief communiceren en zakendoen in Midden-Oosten

19 april 2024 – Den Haag
10.00 - 17.00

Inhoud Het communiceren en zakendoen in Midden-Oosten (MO, inclusief Golfregio)) gaat heel anders dan wat u in Nederland gewend bent. Zo zijn mensen daar erg gehecht aan persoonlijke relaties en indirecte wijze van communiceren. Afspraken die in eens geen doorgang...

lees meer

Interculturele communicatie en (inter)culturele sensitiviteiten

26 april 2024 - Den Haag
10:00 - 17:00

Interculturele communicatie en omgaan met (inter)culturele sensitiviteiten zijn cruciaal in onze multiculturele samenleving. De komst van de vele nieuwkomer in Nederlandse, vooral vluchtelingen en arbeidsimmigranten, wordt door velen gezien als een verrijking voor de samenleving. Echter, er zijn ook veel uitdagingen en issues die de komst van deze nieuwkomers met zich meebrengen waar u wellicht ook in uw dagelijks werkpraktijk mee te maken hebt, zoals taal en cultuurverschillen.

lees meer

Succesvol Internationaal Onderhandelen

3 mei 2024 – Den Haag
10.00 - 17.00

Inhoud Na het leggen van de eerste contacten en het voeren van verkennende gesprekken met een buitenlandse klant of counterpart komt er een moment dat u gaat onderhandelen over allerlei zaken, zoals de prijs, leveringsvoorwaarden, het opzetten van een...

lees meer

Wat zeggen onze klanten over ons:

Deel deze pagina