maandag, 24 juni 2024
NederlandsEnglish

Wie zijn wij?

Accentic is een zakelijke dienstverlener. We staan voor:
Vertrouwen, Groei en Succes > essentieel bij interculturele en internationale interacties, samenwerken en zakendoen. Daar begint het namelijk allemaal eerst met het (winnen van) vertrouwen om daarna te kunnen groeien en succesvol te kunnen zijn!

 

Onze visie en missie

We leven in een wereld die door sociaal-politiek-economische en technologische ontwikkelingen steeds kleiner wordt. We werken, studeren, reizen zelf steeds meer in het buitenland. Of omgekeerd hebben we in ons eigen land te maken met immigranten, vluchtelingen en kenniswerkers. Al deze ontwikkelingen brengen veel kansen met zich mee. Maar er zijn ook een aantal uitdagingen waar we rekening mee dienen te houden, zoals: hoe om te gaan met de culturele verschillen en sensitiviteiten die optreden bij interculturele en internationale interacties, samenwerken en zakendoen.

Wij geloven dat zowel bij het benutten van de kansen als het adequaat omgaan met de uitdagingen, kennis en vaardigheden op het gebied van interculturele communicatie en internationale samenwerking onmisbaar zijn.

Onze missie is om u, alle professionals, die kennis en vaardigheden aan te reiken. Daarmee willen we een bijdrage leveren aan een inclusieve wereld waar iedereen elkaar begrijpt en begrepen wordt.

 

Onze werkwijze

Uw vraag, wens en behoefte staat altijd voorop bij al onze diensten. Of het nu gaat om een training, workshop, coaching en/of adviestraject we bieden altijd maatwerk en leveren wat we beloven.

Onze trainers en (thema)experts hebben jarenlange internationale ervaring. Zij beschikken niet alleen over de theoretische kennis maar nemen vooral hun (persoonlijke) praktijkervaring mee en zetten deze in voor al de trainingen, workshops, coaching- en adviestrajecten die we aanbieden.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

 

Een selectie van onze klanten

 

 

 

 

 

 

Wie zijn wij?
Actuele trainingen & workshops

Effectief communiceren en zakendoen in Midden-Oosten

19 april 2024 – Den Haag
10.00 - 17.00

Inhoud Het communiceren en zakendoen in Midden-Oosten (MO, inclusief Golfregio)) gaat heel anders dan wat u in Nederland gewend bent. Zo zijn mensen daar erg gehecht aan persoonlijke relaties en indirecte wijze van communiceren. Afspraken die in eens geen doorgang...

lees meer

Interculturele communicatie en (inter)culturele sensitiviteiten

26 april 2024 - Den Haag
10:00 - 17:00

Interculturele communicatie en omgaan met (inter)culturele sensitiviteiten zijn cruciaal in onze multiculturele samenleving. De komst van de vele nieuwkomer in Nederlandse, vooral vluchtelingen en arbeidsimmigranten, wordt door velen gezien als een verrijking voor de samenleving. Echter, er zijn ook veel uitdagingen en issues die de komst van deze nieuwkomers met zich meebrengen waar u wellicht ook in uw dagelijks werkpraktijk mee te maken hebt, zoals taal en cultuurverschillen.

lees meer

Succesvol Internationaal Onderhandelen

3 mei 2024 – Den Haag
10.00 - 17.00

Inhoud Na het leggen van de eerste contacten en het voeren van verkennende gesprekken met een buitenlandse klant of counterpart komt er een moment dat u gaat onderhandelen over allerlei zaken, zoals de prijs, leveringsvoorwaarden, het opzetten van een...

lees meer

Wat zeggen onze klanten over ons:

Deel deze pagina