vrijdag, 01 december 2023
NederlandsEnglish

Managen van divers samengestelde teams

Divers samengestelde teams

Cultureel divers samengestelde teams kennen veel voordelen. Ze zorgen voor meer creativiteit, innovatie en een positief imago voor uw bedrijf/organisatie met als resultaat een prettige en veilige werksfeer en een betere productontwikkeling en dienstverlening aan de klanten/cliënten.

Naast de voordelen brengen divers samengestelde teams ook wat uitdagingen met zich mee. Taal- en cultuurverschillen en het gebrek aan wederzijds begrip voor elkaars normen, waarden, denk- en handelswijze kunnen tot veel miscommunicatie, onbegrip, spanning en zelf conflicten leiden op de werkvloer.
Hierdoor kan een team of de gehele organisatie last van ondervinden met alle gevolgen van dien intern en extern.

Om de voordelen maar ook de uitdagingen van divers samengesteld teams goed te kunnen managen, is cultuursensitief handelen en het doorvoeren van een gezond Diversiteit en Inclusie-beleid (DEI) essentieel. Maar hoe doe je dat?

Wij pretenderen niet DE ultieme oplossing te hebben hiervoor. Maar onze coaches en experts, die jarenlange (internationale) ervaring hebben met deze thema, kunnen u zeker van dienst zijn hoe u met deze thema’s het beste kunt omgaan. Na overleg met u stellen we een maatwerk training, coaching- of adviestraject op, met daarin ook praktische tips en tools, waarmee u/uw team direct aan de slag mee kunt gaan.

Wilt u meer weten of even willen sparren met ons? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Managen van divers samengestelde teams

Actuele trainingen & workshops

Treffend communiceren en omgaan met Oekraïeners

27 oktober 2023 - Den Haag
10:00 - 17:00

Inhoud Het communiceren en omgaan met mensen uit Oekraïne kan heel delicaat zijn. Onder meer omdat de Oekraïense taal- en cultuur anders is dan de Nederlandse cultuur maar ook door de bijzondere omstandigheden waardoor veel Oekraïners recentelijk in Nederland zijn...

lees meer

Interculturele communicatie en (inter)culturele sensitiviteiten

10 november 2023 - Den Haag
10:00 - 17:00

Interculturele communicatie en omgaan met (inter)culturele sensitiviteiten zijn cruciaal in onze multiculturele samenleving. De komst van de vele nieuwkomer in Nederlandse, vooral vluchtelingen en arbeidsimmigranten, wordt door velen gezien als een verrijking voor de samenleving. Echter, er zijn ook veel uitdagingen en issues die de komst van deze nieuwkomers met zich meebrengen waar u wellicht ook in uw dagelijks werkpraktijk mee te maken hebt, zoals taal en cultuurverschillen.

lees meer

Wat zeggen onze klanten over ons:

Deel deze pagina