Internationaal netwerken

Succesvol internationaal netwerken

Doel in inhoud

We leven in een netwerkeconomie bestaande uit vele netwerken zowel online als off-line. U wilt niet de kans lopen leads en deals mis te lopen. Dat is vooral bij internationaal zakendoen vaak het geval omdat het vaak niet gemakkelijk is om zomaar een internationaal netwerk op te bouwen en te onderhouden. Het fenomeen netwerken/contacten komt in veel landen in de wereld voor. Zo wordt er in China gesproken van Guanxi, in Midden-Oosten Wasetta, in Turkije Balante en in Rusland Blat. Het gaat daarbij steeds om het hebben van een goede contacten/netwerken waar u als buitenlandse partij niet zo makkelijk kunt binnenkomen.

De vraag is dan ook hoe u in het buitenland wel effectief kunt netwerken en de relevante netwerken kunt binnenkomen? Het simpele antwoord daarop is uiteraard dat u in ieder geval in staat moet zijn en de juiste netwerkvaardigheid moet bezitten om goed te kunnen netwerken. Bij internationaal netwerken spelen naast de gebruikelijke zaken ook culturele verschillen een rol die zich voordoen in de vorm van taalbarrière, andere gewoontes, etiquette, omgangsregels (bijv. man-vrouw verhoudingen). Het opbouwen van een relatie met een internationale zakenrelatie kan mede door de culturele verschillen een moeizaam en langdurig proces zijn. En we komen juist tijd tekort. In deze training leert u alle facetten van internationaal netwerken.

Tijdens de training zullen o.a. de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • De basis van het moderne netwerken en internationaal netwerken (online, off-line en hybride netwerken)
 • De theoretische kaders en modellen rondom (internationaal) netwerken
 • Diverse fasen van internationaal netwerken: contacten leggen, contacten opbouwen, onderhouden en kapitaliseren
 • De (inter)culturele dimensies van internationaal netwerken
 • Praktische aspecten van internationaal netwerken met tips en tricks

Het accent van de training ligt op de specifieke werksituatie van de deelnemer. De training is interactief: er wordt gewerkt met cases, rollenspelen en audiovisueel materiaal. De training is dus niet alleen gericht op het verkrijgen van theoretische kennis en inzicht maar vooral op de toepassing van de kennis in de werkpraktijk van de deelnemer.

Resultaat

Na het volgen van deze training heeft de deelnemer:

 • Uitgebreide kennis van het fenomeen netwerken en internationaal netwerken
 • Kennis en begrip van de culturele dimensies van internationaal netwerken
 • Kennis en inzicht in diverse fasen van internationaal netwerken
 • Inzicht in diverse soorten netwerken (o.a. online en off-line en hybride netwerken)
 • Inzicht in verschillende technieken en tactieken m.b.t. internationaal netwerken
 • Overzicht van de praktische aspecten van internationaal netwerken (hoe ga je te werk)
 • Het vermogen om nog succesvoller, effectiever en relaxter internationaal te netwerken

Voor wie

Deze training is geschikt voor iedereen die zijn internationale netwerkvaardigheid een boost wil geven. De training is vooral interessant voor CEO’s, (sales)managers, accountmanagers of ovrige medewerkers van internationaal opererende bedrijven of organisaties die voor hun werk veel netwerkbijeenkomsten willen bijwonen en goede relatie willen/moeten opbouwen en onderhouden.

Duur en locatie van de training

De training kan zowel individueel als in groepsverband worden gevolgd. Duur van de training is afhankelijk van uw vraag en leerdoel. Wij bieden trainingen van 1 dag tot een hele week. We hebben verschillende trainingslocaties verspreid over het hele land (o.a. in Den Haag – Utrecht  – Amsterdam – Rijswijk – Eindhoven – Zwolle). Indien gewenst kan de training ook in-company of digitaal (online) plaatsvinden.

Werkwijze

Na uw aanmelding nemen we z.s.m. contact met u op. In een kort (telefonisch/video) intakegesprek bespreken we dan wat uw leerdoelen en wensen zijn. In overleg met u bepalen we wat de inhoud, duur en planning van een training wordt.

Certificaat

Deelnemers krijgen na afloop van de training een certificaat uitgereikt.

Interesse?

Nu inschrijven Of voor meer informatie mail ons: info@accentic.nl