internationaal onderhandelen

Succesvol internationaal onderhandelen:
van contact tot contract!

Doel en inhoud

Internationaal onderhandelen is een belangrijk onderdeel van internationaal zakendoen. Na het leggen van de eerste contacten en het voeren van verkennende gesprekken met een buitenlandse klant of counterpart komt er een moment dat u gaat onderhandelen over zaken, zoals de prijs, leveringsvoorwaarden, het opzetten van samenwerkingsverbanden etc. Internationaal onderhandelen kan vaak een uitdagend en langdurig proces zijn waarbij u veel geduld moet opbrengen en strategisch en tactvol moet opereren.

Tijdens deze training leert u alle facetten van het internationaal onderhandelen en hoe u daarbij het beste kunt opereren.

Onderwerpen die o.a. aan bod zullen komen zijn:

 • Het onderhandelingsproces: de verschillende fasen van een onderhandeling
 • Onderhandelingsstrategieën en -modellen
 • Onderhandelingstechnieken en -tactieken
 • De (inter)culturele dimensies van internationaal onderhandelen (o.a. verschillen in normen en waarden, taalbarrière, verbale en non-verbale communicatieaspecten
 • De kritische succesfactoren bij internationaal onderhandelen.

Het accent van de training ligt op de werksituatie van de deelnemer. De training is interactief: er wordt gewerkt met cases, rollenspelen en audiovisueel materiaal. De training is dus niet alleen gericht op het verkrijgen van theoretische kennis en inzicht maar vooral op de toepassing van de kennis in de werkpraktijk van de deelnemer.

Resultaat

Na het volgen van deze training heeft de deelnemer:

 • Kennis en inzicht in diverse soorten en kenmerken van onderhandelingen
 • Kennis en inzicht in diverse fasen van internationaal onderhandelen
 • Inzicht in verschillende strategieën, technieken en tactieken m.b.t. internationaal onderhandelen
 • Kennis en begrip van de (inter)culturele dimensies van internationaal onderhandelen en het overbruggen daarvan
 • Overzicht van de praktische aspecten van internationaal onderhandelen (bijv. tijd, locatie, relaties etc)
 • Nog meer zelfvertrouwen en grip om succesvoller, effectiever en relaxter internationale onderhandelingen uit te voeren.

Voor wie

Deze training is vooral bedoeld voor CEO’s, (sales)managers, accountmangers en en overige medewerkers van internationaal opererende bedrijven of organisaties die voor hun werk vaak moeten onderhandelen met buitenlandse klanten/zakenpartners in een internationale setting.

Duur en locatie van de training

De training kan zowel individueel als in groepsverband worden gevolgd. Duur van de training is afhankelijk van uw vraag en leerdoel. Wij bieden trainingen van 1 dag tot een hele week. We hebben verschillende trainingslocaties verspreid over het hele land (o.a. in Den Haag – Utrecht  – Amsterdam – Rijswijk – Eindhoven – Zwolle). Indien gewenst kan de training ook in-company of digitaal (online) plaatsvinden.

Werkwijze

Na uw aanmelding nemen we z.s.m. contact met u op. In een kort (telefonisch/video) intakegesprek bespreken we dan wat uw leerdoelen en wensen zijn. In overleg met u bepalen we wat de inhoud, duur en planning van een training wordt.

Certificaat

Deelnemers krijgen na afloop van de training een certificaat uitgereikt.

Interesse?

Nu inschrijven Of voor meer informatie mail ons: info@accentic.nl